3 juni 2018
12:00

Sveakurd FC

GaFF vann mot serieledarna!

Det fortsätter att vara varmt. Inget undantag denna söndag, då vi skulle ta oss an självaste Sveakurd mitt på dan, när solen stekte på. En ansenlig skara publik på kanske 50 pers väntade med att bada för att istället avnjuta seriefinal i 6A. Sveakurd kom till matchen med 8 segrar av 8 möjliga. Dock med flera avstängningar i backlinjen, men fortfarande med sin fruktade offensiv på plats.
Trots att vi inför matchen låg hela 7 pinnar bakom så visste vi att vi hade en god chans. Att matchen spelades på Gamlestadsvallens gräs var till våran fördel och vi hade en stark matchtrupp:
Philip - Mattias, Omar, Jojje, Ali - Toffis, Richard, Johan, Hoang - Tobbe, Saman
Ersättare: Robin, Itian, Agge, Pontus.O, Rinman

FÖRSTA HALVLEK
Matchen blåses igång och publiken hinner knappt bänka sig innan Omar slår en lång boll, där Hoang fångar upp bollen och spelar fram Tobbe som placerar in 1-0! En riktig pangstart och givetvis skönt. Första 10 gör vi det bra, vinner mycket dueller och oroar Sveakurds backlinje.
Efter 14 min så slår dock motståndarna en fin djupledsboll som Sulaiman behärskat placerar in, 1-1!
Sveakurd tar över matchbilden lite och börjar få till rullet. Därför så är det lite av en skänk från ovan, när Tobbe slår en pass rakt i famnen på Sveakurds målvakt Husejnovic som helt enkelt tappar bollen i gräset och en förvånad Hoang har bara att raka in bollen i mål, 2-1!
Några minuter senare så är det vätskepaus och vi kommer efter detta in i matchen igen. Tobbe är igenom vid ett par tillfällen men skjuter lite för tidigt och Toffis har ett skott som målvakten räddar snyggt.
I minut 33 så passar Tobbe Richard, som har tagit en jättelöpning i djupled, kör den klassiska "tjockisfinten", tittar upp, tar lite extra tid på sig, och placerar in 3-1!
Ayoub blir varnad i minut 36 efter en tackling bakifrån på Saman.
Vi har bra kontroll på händelserna och därför så känns det onödigt när Sveakurd på ett i stort sett identiskt sätt som 1-1 målet, gör 3-2! Denna gång genom Bublica.
I paus så flyr vi värmen in i omklädningsrummet.

ANDRA HALVLEK
Jämn start på andra där det inte skapas så jättemycket åt något håll. Sveakurds Ali blir varnad i minut 51. Efter en timmes spel så rinner Sveakurd igenom på kanten i en duell där Omar nog borde ha fått frispark, och Ali hinner före Sveakurdspelaren som framför mål ska raka in bollen, men Ali hinner före och är nära att göra självmål när han sparkar bollen i stolpen. I samband med detta så blir Omar varnad för protest.
Precis efter detta så har vi ett väldigt fint anfall på vänsterkanten där Tobbe axlar bollen till Toffis som fintar på små ytor och på ett enormt kyligt sätt placerar in bollen i bortre, 4-2!
Vattenbreak igen och även denna gång så kommer vi ut som ett starkare lag efter det. Richard har ett kanonskott som går strax över. Just Richard går på ännu en djupledslöpning med boll och blir ordentligt kapad. Såpass att det röda kortet tas upp, Rött kort Sveakurd!
4 minuter senare så slår Tobbe en pass som blir till en 50/50 duell där Robin går vinnande, sätter fart mot mål och mycket säkert sätter dit 5-2!
Robin tar sig till ytterligare ett läge där han dribblar förbi backen och skjuter över. Vi har även en lyftning i ribban.
I minut 77 så tappar S.Ayoub humöret helt, och domaren drar upp 2 gula. Rött kort Sveakurd!
Matchen är givetvis avgjord och spelas i stort sett av. Vi skapar några lägen till, bla så blir det en tilltrasslad situation där Tobbe skjuter, målvakten räddar och Pontus har tagit sig hela vägen upp till motståndarnas straffområde och skjuter in returen i nät, 6-2! Olssons första mål i GaFF!

SAMMANFATTNING
En rättvis seger. Vi är starkare bakåt, käkar upp deras mittfält och har mer spets framåt denna matchen. Men med lite oflyt så hade saker och ting kunnat sluta annorlunda, och när Sveakurd får sin första utvisning i minut 70 så dör matchen lite.
Inställningen hos samtliga spelare är riktigt bra, och det slits och kämpas under hela matchen i den jobbiga värmen. Mycket av det vi vill ha ut av matchen får vi också ut, och vi får såklart vara nöjda. Konstigt vore annars när vi slår serieledarna. Med detta sagt så kan vi komma upp i ytterligare nivå.

Matchens GaFFlar

Richard: Måste vara hemsk att möta. Springer hur mycket som helst och urstark i duellerna. Dessutom målskytt och med flera patenterade djupledslöpningar.

Tobbe: Inblandad i smått otroliga 6 mål. Han är som en magnet, bollen hamnar hos honom hela tiden. Seriens formstarkaste anfallare?

Johan: En enorm krigarinsats på mitten. Minns framförallt en situation på våran vänsterkant där Johan möter en mycket snabbare spelare men löper ikapp, glidtacklar, träffar bollen klockrent och har den samtidigt under kontroll. En riktig lagspelare.